Bouwstenen voor Congres op maat

WellesNietes Show

Twee acteurs laten op een ludieke manier zien dat ieder mens een eigen gebruiksaanwijzing heeft. Hoe willen een ieder het liefst aangesproken worden, benaderd worden, aangestuurd worden? Hoe wil je het liefst communiceren? Word je blij van een compliment of krijg je het juist liever niet? Hoe kan je jezelf optimaal laten functioneren? Wil je geluk of wil je gelijk? Hoe kan je van jou alles gedaan krijgen en wat is de manier om niks meer van je gedaan te krijgen?

De Welles Nietes Show is een inspirerende interactieve theatershow die ingezet kan worden als energizer of kick-off bij congressen, seminars en meetings, maar ook als trainingsworkshop.

Debating Game

Als u de deelnemers aan uw congres wil laten discussiëren over thema’s die voor het congres belangrijk zijn, dan is een DebatingGame een prima instrument. Er worden teams gevormd, die in korte debatten met elkaar de strijd aangaan over stellingen die verband houden met het thema van het congres.
Het is een spannend game, waar inhoud en fun met elkaar worden gecombineerd.

Compliment Event

Acteurs komen met grote bossen rozen zingend het podium op. De deelnemers worden uitgenodigd om elkaar een compliment te geven, bijv. over iets waarvoor ze zich hebben ingezet voor de organisatie of het bedrijf. De rozen worden op een ludieke manier aan elkaar overhandigd.

Plezier in je Werk Show

Enthousiasme, intuïtie, saamhorigheid en in- en aanvoelend vermogen zijn in deze tijd onontbeerlijk voor het succes van een organisatie of bedrijf. De Plezier in je Werk Show is een korte humoristische theatershow van ong. 30 min. waarin 2 acteurs laten zien hoe arbeidsomstandigheden een bijdrage kunnen leveren aan het werkplezier. Zo krijgt het publiek een lachspiegel voorgehouden en zien we hoe we met elkaar communiceren en elkaar motiveren.
Als vervolg op de theatershow kan ook een workshop “Plezier in je Werk” worden gegeven van 30-60 min.

Typetjes & Acts

Wij kunnen ook verschillende acts voor u verzorgen of acteurs leveren die uw gasten bij binnenkomst of in de foyer verrassen of op het verkeerde been zetten, gedurende uw event typetjes spelen of acts uitvoeren, uw gasten aan het lachen maken, uitdagen, hapjes en drankjes presenteren, etc.

PercussieWorkshop

Wat is het ritme van uw bedrijf en hoe klinkt dat? Deze trommelworkshop brengt het groepsproces op gang en wakkert dit door steeds wisselende ritmes aan. De workshop kan voor uw congres ingezet worden als introductie, maar ook als break of finale van de congresdag. De percussieworkshop onderbreekt, geeft nieuwe energie en verfrist. Het is een workshop over kracht, samenwerken en groepsdynamiek!

Wat bezielt je Show

Een ludieke, interactieve show over verantwoording en verantwoordelijkheid. Twee acteurs laten zien dat er ook wel eens iets fout gaat. En de vraag is: wat doen we dan? Hoe gaan we daar mee om? Hoe reageren we dan? De Show laat situaties zien, die voor iedereen herkenbaar zijn. De Show geeft veel inzicht, maar is ook om te lachen. Het maakt een thema als verantwoordelijkheid, dat soms zwaar ligt, luchtig en makkelijk bespreekbaar. Deze theatershow duurt ong. 30 min.

Levende Hersentest

De Levende Hersentest is een leuke dynamische, maar vooral ook zinnige energiser. Een acteur doet een live test met het publiek dat door middel van interactief antwoord geven op vragen, ter plekke duidelijk krijgt waar bij iedereen zijn/haar hersendominantie ligt: voor, achter, links of rechts. Dit interactieve, dynamische gebeuren geeft niet alleen veel energie, maar ook echt inzicht in de manier waarop je denkt, fantaseert, analyseert, communiceert, motiveert, etc. Deelnemers komen op een originele manier in beweging en met elkaar in contact, terwijl ze zich niet echt hoeven te verplaatsen.
De Levende Hersentest kan gedaan worden met zalen tot 2000 pers.

De Zingende Evaluatie

Als u een congres op een hele originele manier wil afsluiten kunt u de Zingende Evaluatie inzetten. Door middel van korte zaalinterviews worden de deelnemers naar hun ervaringen van het congres gevraagd. Nadat de inhoud kort wordt opgeschreven maken een zanger en een zangeres hier á la minute een lied van. Het publiek kan bovendien ter plekke ook nog kiezen uit verschillende muziekgenres.

Op deze manier wordt uw congres op een zeer inspirerende manier bezongen en afgesloten.

Money Game

Bij dit geldspel kunnen deelnemers in verschillende rondes kan bij elkaar geld pakken, geld krijgen, geld vragen, investeren, weggeven, lenen, etc. Er wordt winst of verlies gemaakt en men kan direct door keuzes te maken het spel beïnvloeden. De MoneyGame is spannend en ontspannend, serieus en komisch. Het is leerzaam en geeft inzicht in het eigen gedrag en dat van anderen. Aan het eind van het spel krijgt iedere deelnemer het “Money-boekje” en kan daarin n.a.v. zijn eigen gedrag tijdens het geldspel bepalen tot welke Money-type hij/zij behoort.

Het geldspel is uitermate geschikt als break tijdens congressen of seminars, maar kan ook ingezet worden als speciale ludieke workshop om meer zicht te krijgen op de rol die geld in je leven speelt.

Workshops

Wij hebben een ruime keus aan workshops, die u de deelnemers van uw congres kan aanbieden. O.a. workshops out of the box denken, innovatief denken, probleemoplossend denken, patroon-doorbrekend denken, communicatie en feedback, visie-ontwikkeling, kookstrijd, creativiteit (zingen, tekenen, fotografie, schilderen, 3d art), improvisatietheater, theatersport. leiderschaps-ontwikkeling, etc.

Logo Schilderen

De deelnemers van het congres krijgen de mogelijkheid om elk een klein stukje van uw logo te schilderen. Als het totale logo klaar is, wordt dit aan het einde van het congres aan alle aanwezigen gepresenteerd.

Thema Lied

Speciaal voor uw congres wordt er een lied geschreven en door een zanger of zangeres ten gehore gebracht. En het publiek kan worden uitgenodigd om bijv. de refreinen mee te zingen.

Serieuze Input,
Creatieve Output

Een congres wordt vaak ingezet om een specifiek thema aan de orde te stellen of een bepaalde boodschap over te brengen. Met deze bouwsteen krijgen de deelnemers de gelegenheid daarop te reageren. Als het inhoudelijke deel van het congres is geweest, worden er korte workshops georganiseerd waarbij de deelnemers alle input en content die ze hebben gekregen kunnen omzetten in creatieve output in de vorm van een filmpje, een korte clip, een lied, een moodboard, cabaret, humoristische prezi, etc.

Wij komen met een mobiel atelier van theaterkleding en alle benodigde apparatuur en met trainers die de verschillende groepen professioneel begeleiden, zodat de 100 – 20-0 deelnemers aan het congres in een uur tijd een creatieve presentatie kunnen geven. Deze bouwsteen is een welkome uitlaadklep, met name als de deelnemers veel informatie hebben gekregen. En het is een handig instrument om te laten zien hoe de deelnemers de inhoud van het congres hebben ontvangen.
Wie zijn onze
Klanten
Banken en Verzekeringen, o.a.
ABN-Amro, Aegon, Agis Zorgverzekeringen, AMEV, ANWB, AXA Verzekeringen, BNP Paribas, De Nederlandsche Bank, Delta Lloyd, Fortis, Fortis Bank, ING Bank, OHRA, Rabobank, REAAL verzekeringen, Robeco, SNS Bank, Spaarselect, Stater, Westland Utrecht

Bouwen en Wonen, o.a.
Aedes, Ballast Nedam, BAM, De Woonplaats, DHV, Mooiland Maasland, Nestas, Pronto Wonen, PWS Rotterdam, Stek-Wonen, TIWOS, Van Aarle de Laat, Waal Bouw, WBR Rotterdam, Welvada, Wonen Breburg, Woongoed Middelburg, Woonklavier, Woonmaat-schappij Hoofddorp, Zayaz

Chemie en Pharmacie, o.a.
Abbott, AKZO Nobel, Beiersdorf, DSM, Eastman Chemical BV, Oasen, Roche Diagnostics, Shell, Siemens Healthcare Diagnostics, Waterschap Rijn en IJssel

Consultancy & Accountancy, o.a.
Accenture, Camerik Voortman, Cap Gemini, Deloitte, Duine adviesbureau, Ernst & Young, KPMG, Kroese & Paternotte Makelaars, Lagerweij en Partners, PGGM, QSN, Radar Advies, Van Dorth Advies, Van Veen Noppen & de Vries.

Electronica, o.a.
Canon, Philips, Philips Lighting BV.

Energie, o.a.
Alliander, Delta, Eandis (België), Eneco, Enexis, Essent, Gasunie, NUON, Umicore (België).

Gemeentes, o.a.
Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Breda, De Wolden, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Doeinchem, Eindhoven, Helmond, Hoorn, Lansingerland, Maarssen, Naarden, Nederweert, Oud-Beijereland, Purmerend, Ronde Venen, Rotterdam, Skarsterlân, Son en Breughel, Spijkenisse, Steenwijkerland, Tiel, Utrecht, Veere, Vlaardingen, Westland, Zaltbommel, Zwolle, SGBO.

ICT, o.a.
Concepts ICT, Dari Financial Services B.V, Fujitsu Services B.V., Furore, Getronics, IHC Systems, Imtech Maintenance B.V, Microsoft Nederland, Nedgraphics, Ordina, PinkRoccade, Qmagic, Quatro, SAP, SeniorWeb.

Onderwijs, o.a.
Basisschool Statenkwartier Den Haag, Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten, De Haagse Hogeschool, De Jonge Onderzoekers, Dr. Knippenbergcollege, Driestar Educatief, Erasmus MC, Europaschool Amsterdam, Fontys Hogeschool, Governance University, HAN Arnhem/Nijmegen, Hogeschool Holland, Hogeschool InHolland, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim, Katholieke Universiteit Leuven, Magistrum Goep, NHTV, Nicolaasschool Rotterdam, OBD, OBS Koningin Juliana, Pieter Jongelingschool Arnhem, ROC Graafschap College, ROC Mondriaan, ROC Tilburg, ROC Westerschelde, St Odulphuslyceum, Thorbecke VO, Tias Nimbo, Universiteit Twente, Universiteit van Amsterdam, Wellant College.

Provincies, o.a.
Provinciale Staten Zuid-Holland, Provincie Gelderland, Provincie Limburg, Provincie Noord Holland, Provincie Noord-Brabant, Provincie Utrecht, Provincie Groningen.

Rijksoverheid, o.a.
Arbo en Milieudienst, Belastingdienst, Dienst Landelijk Gebied, Douane Rotterdam, Douane Zuid, FPC Veldzicht, Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND), KLPD, Marinebedrijf, Min. van Economische Zaken, Min. van Landbouw Natuurbeheer en Visserij, Min. van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, Min. van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Min. van Buitenlandse Zaken, Min. van Financiën, Min. van Justitie, Min. van Verkeer en Waterstaat, Min. van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), Openbaar Ministerie, Politie Amsterdam Amstelland, Politie Haaglanden, Politie Midden en West Brabant, Politie Brabant Zuid-Oost, Politie Emmen, Politie Midden-West Brabant, Politie Noord-Holland Noord, Politie Rijnmond, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering Nederland, SIOD, Stadstoezicht Rotterdam, TNO Defensie en Veiligheid, Tweede Kamer, UWV Bezwaar en Beroep.

Telecom, o.a.
KPN, Phonehouse, T-mobile, Telfort, Vodaphone.

Trainings- & Evenementenbureaus, o.a.
Atlas Copco, Bijl, Creative Factory, Event Department, Eventive Business Event, FairEvents, Hartendame, Heliflights & Events, Josz, MOS, No Boring Events, Pepperminds, Prima Donna, Raaymakers Events, Sparkz, Van den Broek & partners, van Hoof Producties, Vedior, VNU Exhibitions, XL Event, Zus en Zo Events.

Vervoer, o.a.
Bizztravel, Havenbedrijf Rotterdam, Minihouse, NS-Reizigers, Servex, Prorail, RDW, Rijkswaterstaat, Subaru Benelux, Transavia.

Zorg, o.a.
Academisch Ziekenhuis Maastricht, Achmea Zorg, Antonius Ziekenhuis, Apotheek Universitair Medisch Centrum, Artsen zonder Grenzen, Bureau Jeugdzorg, Cardiologie Centra Nederland, Cordaan, De Friese Wouden, De Zorgschakel, Ergocontrol, Gemini Zorg, GGD Amsterdam, GGD Brabant, GGD Gouda, GGD Hart voor Brabant, GGD Rotterdam, GGZ Delfland, GGZ Drenthe, GGZ-WNB, GHOR, Huisartsenpost Amstelland, Huisartsenzorg IJsselstein, Hulpverlening Gelderland Midden, Iriszorg, Isala Klinieken, Jeugdzorg Sittard, KCHL Bronovo, Kinderopvang 2samen, Medisch Centrum Alkmaar (MCA), Medisch Opvang Asielzoekers (MOA), NIGZ, Nederlandse Hartstichting, Nierstichting, Pluryn, Raad vd Kinderbescherming, Rode Kruis Nederland, SHL Breda, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, St. Franciscus Gasthuis Rotterdam, Stavoor, Stichting Joods Maatschappelijk Werk, Stichting Lek & IJssel, Symphora Hilversum, The Nanny Kinderdagverblijven, Thuiszorg West Brabant, UMC, Univé, UWV Zwolle, Vereniging Ouders, Vivium Zorggroep, Waardeburgh Sliedrecht, WFG, Zorgbalansgroep, Zorginstelling Lindenhout.

Diversen, o.a.
Albert Heijn, BDOF Project, Bibliotheek Velsen, Brabantia, Brandweer Heiloo, Bugaboo, Business Club Jonge Ondernemers, Centrum voor Amateurskunst Noord-Brabant (CVA), CNV, COC- Limburg, Cosmopolitan, Cosmopolitan Cosmetics, Day for Change, Dierenbescherming, Douwe Egberts, Evangelische Omroep, Facilicom, Fleura BV, Flora Holland, Friesland Campina, Holland Casino, Hoogheemraad Delfland, Iddink, Interface, Interface Europe B.V., Interface UK, Jaarbeurs Utrecht, Johnson Diversey, Kaemingk, Kamers van Koophandel Nederland, Kappellerput B.V., Kellogs, Kone Netherlands, Libéma, Nutricia Nederland B.V., Philip Morris Holland, PUMA, Roteb, Sanquin, Scouting Nederland, Sebastian Nederland, Silvo, Smilde Foods, Sport en Recreatie Rotterdam, SVB, Synthens, Tempo Team, Unilever, UWV, Vanderlande, Yacht, Zeelandia.